Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

HR++ en triple glas: koel in de zomer, warm in de winter

Geplaatst op Dinsdag 13 Augustus 2024 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 57 seconden

HR++ en triple glas: koel in de zomer, warm in de winter

Enkelglas en verouderd dubbelglas heeft een slecht isolerende werking. Het vervangen van enkelglas of dun dubbelglas door HR++ of triple glas (HR+++) zorgt er niet alleen voor dat je minder energie verbruikt, maar het zorgt ook voor een fijner binnenklimaat. Het blijft koel in de zomer en warm in de winter. In dit artikel vertellen we je er meer over.

HR++ en HR+++ glas

Hoog Rendement dubbelglas (HR++) heeft twee glasplaten met lucht of gas ertussen. Het houdt warmte beter vast dan enkel- of verouderd dubbelglas. Triple glas (HR+++) gaat nog een stap verder met drie glasplaten en twee lagen gas. Hierdoor gaat er nog minder warmte verloren, wat energie en geld bespaart. Lees hier meer over HR++ glas en tripleglas.

Koel in de zomer, warm in de winter

HR++ en triple glas zijn speciaal ontworpen om je huis comfortabel te houden in alle seizoenen. In de zomer zorgt dit glas ervoor dat de warmte buiten blijft, zodat je huis lekker koel blijft. In de winter werkt het juist andersom: het glas houdt de warmte binnen, waardoor je huis warm en comfortabel blijft. Zo helpt HR++ en triple glas je om minder energie te gebruiken en toch altijd een aangename temperatuur in huis te hebben. Daarnaast zorgt HR++ en triple glas voor een goede geluidsisolatie, waardoor je minder last hebt van lawaai van buiten. Zo geniet je van meer rust en stilte in je woning.

Rekening houden met ventilatie

Als je ramen vervangt, is het ook belangrijk om aan ventilatie te denken. Goede ventilatie zorgt voor frisse lucht en voorkomt problemen zoals schimmel. Daarom is het slim om ventilatieroosters te plaatsen bij het vervangen van je ramen. Wil je weten of je genoeg ventilatie in je woning hebt? Onze adviseurs helpen je graag!

Meer informatie

Ben je benieuwd of het vervangen van je beglazing iets is voor jouw woning of wil je meer informatie? Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/maatregel/vervangen-beglazing

Gratis en onafhankelijk advies 

Wil je meer informatie over energie besparen of heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact met ons op via het contactformulier www.duurzaambouwloket.nl/contact 

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten.  

 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente