Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Energieadvies op maat

Geplaatst op Zaterdag 24 December 2022 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 45 seconden

Energie besparen

 

Door uw huis duurzamer te maken, bespaart u energie en geld. Woont u in Aadorp, Almelo of Bornerbroek? Dan kan de gemeente Almelo u hierbij helpen. 

 

Heeft u een koophuis? Vraag het de bouwadviseur of wooncoach

Woont u in een eigen huis van voor 1983? En is de WOZ-waarde onder de € 281.000 (peildatum 1-1-2022)? Dan kan een bouwadviseur u helpen uw huis duurzamer te maken. Een verduurzaamd huis gebruikt ongeveer 30 tot 50% minder energie en gas. Als uw woning nog niet is verduurzaamd kunt u gebruik maken van een bouwadviseur. Een bouwadviseur kijkt wat er in uw huis verbeterd kan worden. Ook geeft de adviseur tips en adviezen over financieringsmogelijkheden en subsidies.

De bouwadviseur kan u ook helpen met het aanvragen van een lening om uw huis duurzamer te maken. Bijvoorbeeld de lening woningverbetering en verduurzaming.

Een advies van de bouwadviseur is gratis.

Het bouwjaar en de WOZ-waarde van uw woning vindt u op het wozwaardeloket.

Maak een afspraak met de bouwadviseur via deze link

 

Heeft u een koophuis met een waarde hoger dan 281.000 euro dat gebouwd is na 1983? Vraag dan een advies van een lokale wooncoach. De coach vertelt u welke maatregelen u kunt nemen om uw huis energiezuinidger en duurzamer te maken. Ook geven zij tips hoe u energieverspilling kunt tegengaan. Iedereen met een kooophuis kan een gratis advies van een wooncoach aanvragen. De wooncoach is opgeleid door de gemeente Almelo. Maar de coach werkt onafhankelijk, dat betekent dat hij of zij zonder invloed van iemand anders of een bedrijf werkt.

Maak een afspraak met de wooncoach via deze link

 

Heeft u een huurhuis? Maak een afspraak met een Energiefixer!

Woont u in een (sociale) huurwoning in de gemeente Almelo? En heeft u een hoge energierekening? Dan kunt u gratis isolatiehulp krijgen.

Meld u aan bij de FIXbrigade Almelo. Een Energiefixer komt bij u thuis en geeft informatie over energiebesparing. 
Ook kan de Energiefixer kleine energiebesparende materialen plaatsen, zoals radiatorfolie, tochtstrips en led-lampen. Voor inwoners zijn het advies en de materialen gratis.

Aanmelden gaat via Avedan. Kijk hier voor meer informatie. Aanmelden kan per mail naar fixbrigadealmelo@avedan.nl of bel (0546) 54 41 00.

 

 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente