Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Duurzaam Bouwloket in het NOS journaal!

Geplaatst op Donderdag 17 Oktober 2024 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 27 seconden

De gasprijzen stijgen, en veel mensen zullen daardoor meer moeten betalen voor energie. Het NOS Journaal maakte hierover een item en vroeg Duurzaam Bouwloket om advies over hoe mensen hun woning beter kunnen isoleren om zo te besparen op hun energierekening. In de uitzending werden handige isolatietips gedeeld. Je kunt het fragment hier terugkijken.

Waarom wordt gas duurder? 

Voor sommige huishoudens kan de energierekening met wel 400 euro stijgen. Dit komt door meer belasting, hogere kosten van het gasnet en de verplichting om groen gas bij te mengen. Hierdoor wordt de gasrekening voor bewoners nog duurder. 

Eenvoudige isolatietips om te besparen:

  1. Tochtstrips aanbrengen: Tochtstrips zijn een snelle en goedkope manier om tocht langs ramen en deuren te stoppen. Zo blijft de warmte in huis, en verbruik je minder gas. 
  2. Radiatorfolie: Door radiatorfolie achter je radiatoren te plaatsen, voorkom je dat warmte via de muren verloren gaat. Het is makkelijk zelf te installeren en helpt de kamer sneller op te warmen. 
  3. Gordijnen dichtdoen: Sluit ’s avonds je gordijnen om warmte binnen te houden. Zorg ervoor dat ze niet voor de radiatoren hangen, zodat de warmte de kamer in kan. 
  4. Brievenbusborstel: Voorkom tocht door een brievenbusborstel te plaatsen. Dit houdt koude lucht buiten en warmte binnen. 

Meer weten? Bekijk het NOS Journaal 

Bekijk hier het volledige item van het NOS Journaal. Wil je meer weten over hoe je kunt besparen op je gasrekening? Bekijk wat je kan doen op onze maatregelenpagina

 
Gratis en onafhankelijk advies   

Wil je meer informatie over energie besparen of heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact met ons op via het contactformulier

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten. 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente