Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Zonnepanelen actie in Alkmaar blijkt groot succes

Geplaatst op Maandag 19 Maart 2018 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 15 seconden

Onlangs zijn alle huiseigenaren in Alkmaar aangeschreven door de gemeente om mee te doen aan een gezamenlijk zonnepanelen actie. Dit heeft tot veel aanmeldingen geleid voor de informatie bijeenkomsten. Meer dan 1000 mensen zijn naar de informatieavonden geweest en meer dan 1400 inwoners hebben een vrijblijvend huisbezoek aangevraagd.

Inmiddels zijn er vier informatieavonden gehouden. De laatste informatieavond was afgelopen donderdag 15 maart in Het Nieuwe Warenhuis op Overstad waar wethouder Jan Nagengast (CDA) de avond opende: ’We zijn als gemeente erg blij met de goede opkomst en belangstelling. Dit laat zien dat Alkmaarders graag willen verduurzamen. Door een grote groepsaankoop te realiseren kan er gunstig worden ingekocht en profiteert een grote groep. Ook zijn de installateurs die de opdrachten uitvoeren lokalen bedrijven.’

Actie gaat nog door
Inwoners van Alkmaar kunnen nog steeds deelnemen aan deze groepsaankoop.  Bij het Duurzaam Bouwloket kunnen inwoners meer informatie vinden over deze actie en andere tips en adviezen om hun bestaande woning te verduuzamen. Meer informatie over de actie vindt u op de website https://duurzaambouwloket.nl/actiealkmaar Via deze website kunt u zich ook inschrijven voor deelname aan de collectieve inkoop van zonnepanelen.

Duurzaam Alkmaar
In 2016 heeft de gemeenteraad van Alkmaar een nieuw duurzaamheidsprogramma vastgesteld dat loopt tot 2020. Met het programma is de keuze gemaakt om te focussen op drie speerpunten:

1. Opwekken van duurzame energie

2. Besparing op het verbruik van fossiele energie

3. Een duurzame gemeente

Meer informatie
Voor meer informatie over de zonnepanelen actie zie www.duurzaambouwloket.nl/actiealkmaar of op de website van Duurzaam Alkmaar: www.Alkmaar.nl/duurzaamAlkmaar

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente