Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Warmetruiendag de grootste klimaatactie van Nederland

Geplaatst op Donderdag 25 Januari 2018 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 26 seconden

25-1-2018

Trek vrijdag 2 februari een warme trui aan, want in heel Nederland wordt de thermostaat minimaal een graad lager gezet. Die vrijdag is het namelijk Warmetruiendag en gaan we de energieverspilling te lijf. Doe ook mee, zet de verwarming lager en bespaar zo’n 6% CO2 met elke graad minder op de thermostaat. Wilt u meer weten over de Warmetruiendag, ga dan naar www.warmetruiendag.nl.

2 miljoen deelnemers

Dit is alweer de 12e editie van de jaarlijkse nationale energiebespaaractie, georganiseerd door Klimaatverbond en GreenChoice Nederland. De actie is nog altijd een groot succes, het bestaat sinds 2007 en gaat dit jaar op naar twee miljoen deelnemers.

Het doel van deze dag is om te laten zien dat we samen iets kunnen doen om energieverspilling tegen te gaan. De warme trui staat symbool voor alles wat je zelf kunt doen en laat zien dat het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen geen ‘rocket science‘ hoeft te zijn maar vooral een kwestie is van doen!
Andre Kuipers zegt het zo: ‘We hebben maar één aarde. Gebruik energie slim’. 

Minder verwarmen helpt echt!
Een kwart van ons energie- en gasverbruik besteden we aan het verwarmen en koelen van gebouwen/woningen. Het scheelt dus echt als we daar beter mee om gaan.

U kunt de grootste slag slaan door uw woning goed te isoleren en de verwarming lager te zetten. Daarmee helpt u niet alleen het milieu, maar bespaart u ook enorm veel stookkosten.

Gratis & onafhankelijk energieadvies
Wilt u weten over woningisolatie en hoe u energie kunt besparen? Kijk dan eens op de website van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket.Hier vindt u handige bespaartips en alle informatie over energiebesparende en duurzaamheidsmaatregelen.

Wilt u persoonlijk advies? Maak dan gebruik van de gratis helpdeks.

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente