Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Vereniging van eigenaren in Hilversumse Meent verlicht met zonnepanelen

Geplaatst op Vrijdag 23 Juni 2017 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 28 seconden

Opstart van systeem door wethouder van Vroonhoven; aanleg samen met HilverZon gerealiseerd

Hilversum, 23 juni 2017 -

wijkwethouder Nicolien van Vroonhoven heeft op donderdag 22 juni de zonnepanelencentrale van de Vereniging van eigenaren Centrum Hilversumse Meent opgestart. Deze zonnepanelen zijn gerealiseerd door de VVE in nauwe samenwerking met Energiecoöperatie HilverZon. Deze panelen leveren de stroom voor de gemeenschappelijke voorzieningen van de vereniging van eigenaren. Met de aanleg van deze 90 panelen is het energieverbruik van de VVE nihil geworden; een investering waar de bewoners ruim 15 jaar plezier van zullen hebben. Hiermee draagt de VVE bij aan de doelstelling van de gemeente om in 2050 CO2-neutraal te zijn.

Gerrit Jansen, voorzitter technische commissie VVE Centrum Hilversumse Meent: “Dit is de laatste fase van ons Energie Besparingsproject. De Technische Commissie is drie jaar geleden begonnen om in eigen beheer alle verlichtingsarmaturen om te bouwen naar LED-verlichting. Dit heeft een besparing van ca. 85% gegeven op de verlichting en ca. 50% op de totale elektriciteitskosten. Dat is inclusief drie liften, hydrofoorinstallatie, garagedeur en zo voort. Nu gaan we met deze 90 zonnepanelen de laatste 50% besparen en staat de elektriciteitsmeter op nul! We zijn nu volledig energieneutraal. En niet onbelangrijk: we sparen het milieu door minder CO2 uitstoot.”

Chiel van Eendenburg, bestuurslid HilverZon en lid van burgerinitiatief Meentkracht: ‘HilverZon heeft een aantal keer overlegd met deze VVE. Het gebruik van duurzame stroom in de gemeenschappelijke ruimten is een grote winst voor het milieu. HilverZon wil met alle VVE’s in Hilversum in overleg om ook bij hun zonnepanelen op het dak te leggen, in elk geval voor het afdekken van stroomgebruik in de algemene ruimten. Natuurlijk kunnen we ook zonnepanelen aanleggen voor de bewoners: zij produceren dan duurzame stroom op hun eigen dak en ontvangen dan ook een aanzienlijk deel van hun eigen jaarlijkse stroomnota terug.’

 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente