Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Platform Maak Gouda Duurzaam is Live

Geplaatst op Dinsdag 10 Oktober 2017 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 20 seconden

Op 10 oktober 2017 gaat het platform ‘Maak Gouda Duurzaam’ online. Een platform van en voor alle duurzame activiteiten in Gouda. Een zichtbare bron van inspiratie en een uitnodiging tot samenwerking.

Met een droom: Hoe kunnen we Gouda weer in de top 10 van duurzame gemeenten brengen? 

Het platform is een voortzetting van het burgerinitiatief MaakGoudaDuurzaam, dat in 2012 werd ontplooid door de buurtburgemeesters van Nudge voor zonne-energie: Ties Kroezen en Pieter ter Steeg. In overleg met de Sint Jan, de toplocatie, werd voor een veel bredere aanpak gekozen, en werden met burgers, bedrijven en organisaties (Gouda Wereldwijd,  initiatief Groenmarkt Bloemendaal, Kerk en Milieu) voorlopig twee manifestaties gehouden. De formule was een symposium (‘Energie in – om de woning’ in 2012 en ‘Duurzame voeding’ in 2013) met aansprekende nationale en lokale sprekers op de vrijdagavond en een brede duurzaamheidsmarkt op zaterdag. Een heel brede markt, van een holistische massage en wensbomen tot elektrische auto’s, waarin o.a. wethouder Wendy Ruwhof in 2012 het symposium opende en zelfs een Europese glossy haalde. We hadden de wereldprimeur in 2013 toen onze burgemeester Milo Schoenmaker op de eerste elektrische scooter van biocomposiet ter wereld de Sint Jan binnenreed. Na 2013 ging MaakGoudaDuurzaam een samenwerking aan met Gewoon Groen Gouda: iedere derde zondag van de maand werd (en wordt!) een radioprogramma uitgezonden over duurzaamheid. 

We kunnen onmogelijk alle mensen noemen die verder hebben bijgedragen aan de organisatie en workshops. We noemen Wim van Beek (Gouda Wereldwijd, Groenmarkt Bloemendaal), Bas Spekreijse, Martine van Vliet, Henk van Wageningen (Kerk en Milieu), Jaap van Rijn (Sint Jan), Marieke Hendrix, Maarten Dullens, Manon Bossard (Kunst van Kringloop), Jan Löwik en PeterPaul Kloosterman (ontwerp).


 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente