Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuwe Zaanse wijk Kreekrijk wordt volledig gasloos

Geplaatst op Woensdag 28 Juni 2017 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 35 seconden

28-6-2017

Circa 920 woningen dragen bij aan ambitie energieneutrale stad

Aan de rand van Assendelft verrijst de nieuwbouwwijk Kreekrijk. “Hier worden ongeveer 920 woningen gerealiseerd,” licht wethouder Jeroen Olthof enthousiast toe. “Ze verschillen op vele vlakken van elkaar: er komen zowel (sociale) huurwoningen als ook koopwoningen in alle prijsklassen. Maar in één ding zijn ze gelijk: allemaal zijn het gasloze, energieneutrale woningen. Kreekrijk wordt daarmee de eerste woonwijk in Zaanstad zonder gasaansluiting.” Woonwethouder Jeroen Olthof en wethouder duurzaamheid Dick Emmer hebben een overeenkomst getekend met de ontwikkelaars VBM uit Alkmaar en Noorderweg uit Haarlem. Daarin staat dat de wijk volledig gasloos wordt opgeleverd. De start van verkoop van de woningen van het eerste deelplan gebied zal vlak na de zomervakantie plaats gaan vinden.

Wethouder Emmer: “Zaanstad heeft de ambitie om energieneutraal te zijn. Dat is bewust een stevige ambitie. We leggen de lat zo hoog, om nieuwe kansrijke en innovatieve initiatieven aan te trekken. Zo sluiten we aan bij de beweging die gaande is onder bewoners, bedrijven en instellingen in de Zaanstreek.” Naast de diverse woningen wordt er ook een duurzame school gebouwd. “Naast diverse bouwkundige zaken, worden ook elektrische warmtepompen en zonnepanelen ingezet om dit de duurzaamste wijk van Zaanstad tot nu toe te maken.”
 

Alle woningen in 2050 energieneutraal

Het Rijk heeft bepaald dat alle woningen in 2050 energieneutraal moeten zijn en van het aardgas af moeten. Dit houdt praktisch in dat elke woning goed geïsoleerd moet zijn, aardgasloos verwarmt wordt en dat het energieverbruik (woning gebonden) volledig gedekt wordt door duurzame energie die zelf wordt opgewekt. Er is dus werk aan de winkel voor de woningbezitters.

Wilt u meer weten over gasloos en energieneutraal wonen?

Neem contact op met een adviseur van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket voor gratis en onafhankelijk advies.
Stel hier uw vraag, of laat een contactverzoek achter.


Subsidie Nul op de Meter Woning aanwezig

Meer informatie over de subsidieregeling Nul op de Meter Woning

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente