Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Hogere hypotheek voor zonnepanelen en isolatie in 2018

Geplaatst op Woensdag 25 Oktober 2017 - Geschatte leestijd: 0 minuten, 56 seconden

25-10-2017

In 2018 kunnen woningkopers van nieuwbouw- en bestaande woningen extra lenen voor het energiezuinig maken van hun woning.Voor het financieren van energiebesparende maatregelen mogen woningkopers van een bestaande woning maximaal 6 procent meer lenen op de getaxeerde waarde van de woning. Bij de aanschaf van een woning van 200.000 euro mag dus tot 12.000 euro extra worden geleend voor bijvoorbeeld het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen.

Voor woningkopers van een nieuwbouwwoning geldt dat zij € 25.000,- extra kunnen lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Mits het een energieneutrale woning wordt. Dit houdt in dat het woninggebonden energieverbruik (ruimteverwarming, koeling en warm tapwater) gegarandeerd gedekt wordt door energie dat zelf wordt opgewekt. De energie-index (EI) of  energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van de woning moet onder de 0 vallen. 

Heeft u een vraag?
Duurzaam Bouwloket helpt u verder met gratis informatie en onafhankelijk advies over het verduurzamen en energiezuinig maken van de woning.
Stel hier uw vraag.

Subsidiemogelijkheden
Bent u benieuwd of er subsidie beschikbaar is voor energiebesparende- of duurzaamheidsmaatregelen? Duurzaam Bouwloket zoek het voor u uit! Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen en doe de energiesubsidie check. 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente