Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Hogere hypotheek voor woningkopers die gaan verduurzamen

Geplaatst op Vrijdag 9 Februari 2018 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 15 seconden

9-2-2018

In 2018 kunnen woningkopers van nieuwbouw- en bestaande woningen extra lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Voor het financieren van energiebesparende maatregelen mogen woningkopers van een bestaande woning maximaal 6 procent meer lenen op de getaxeerde waarde van de woning. Bij de aanschaf van een woning van 200.000 euro mag dus tot 12.000 euro extra worden geleend voor bijvoorbeeld het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen.


Voor woningkopers van een nieuwbouwwoning geldt dat zij € 25.000,- extra kunnen lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Mits het een energieneutrale woning wordt. Dit houdt in dat het woninggebonden energieverbruik (ruimteverwarming, koeling en warm tapwater) gegarandeerd gedekt wordt door energie dat zelf wordt opgewekt. De energie-index (EI) of  energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van de woning moet onder de 0 vallen. 

Gratis en onafhankelijk advies
Heeft u een woning op het oog, of heeft u net een woning gekocht? Neem dan eens contact op met een adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Wij kunnen u vertellen welke mogelijkheden er zijn om de woning energiezuinig en duurzaam te maken.
Stel hier uw vraag aan een adviseur

Check of er subsidie aanwezig!
Voordat u aan de slag gaat met uw woning is het altijd handig om te checken welke subsidies er beschikbaar zijn. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen en doe de energiesubsidie check! 


Duurzaam Bouwloket wordt door ruim 100 gemeenten in Nederland ingezet om woningbezitters te voorzien van gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van de woning. Zij helpen u van A tot Z verder.

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente