Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

HLT gemeenten voeren campagne rondom zo lang mogelijk thuis wonen

Geplaatst op Vrijdag 19 Januari 2018 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 7 seconden

De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen zijn een campagne gestart rondom zo lang mogelijk en comfortabel thuis blijven wonen. Er zijn veel woningaanpassingen die dat mogelijk maken. Ook als je op leeftijd bent en misschien niet meer zo gezond. Met deze campagne willen de gemeenten hun inwoners daar bewust maken van maken.

 

Er gaat niets boven je eigen, veilige en vertrouwde huis. Mensen willen daar het liefst zo lang mogelijk blijven. Daarnaast is het zo dat ook de overheid vindt dat mensen zo lang mogelijk thuis moeten blijven wonen, zo nodig met hulp van naasten. Er is veel mogelijk en hoe eerder je je huis toekomstbestendig maakt, hoe beter je bent voorbereid. De campagne laat dertig mogelijke aanpassingen zien en licht er een aantal uit.

 

Campagnemiddelen
Deze maand kwam het ledenmagazine ‘Thuis’ van Marente weer uit. Daarin staat een illustratie van  een huis met 30 mogelijke aanpassingen/adviezen. Dit huis is ook te zien op www.langer-comfortabel-thuis.nl met meer informatie per aanpassing. Daarnaast wordt een folder verspreid via onder meer welzijnsorganisaties, de gemeentehuizen en bibliotheken in Hillegom, Lisse en Teylingen. Tot slot verschijnen er korte artikelen in de Gemeenteberichten en op de Facebookpagina’s.

 

Meer informatie over woningaanpassingen
Wie in Hillegom of Lisse woont kan voor meer informatie over woningaanpassingen terecht bij het Welzijnskompas www.welzijnskompas.nl. Inwoners van Teylingen bij Welzijn Teylingen www.welzijnteylingen.nl.  

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente