Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Heel Nederland doet duurzaam op 10 oktober

Geplaatst op Donderdag 28 September 2017 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 27 seconden

28-9-2017

De landeliAfbeeldingsresultaat voor dag van de duurzaamheidjke Dag van de Duurzaamheid wordt dinsdag 10 oktober voor het negende achtereenvolgende jaar georganiseerd. Op initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda worden er duizenden duurzame activiteiten georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Wilt u deelnemen aan deze dag en bent u benieuwd welke activiteiten er in uw buurt plaatsvinden? Ga naar www.dagvandeduurzaamheid.nl voor meer informatie.

Duurzaamheidsbeweging zichtbaarder maken

"De Dag van de Duurzaamheid is hèt moment van het jaar om de duurzaamheidsbeweging in Nederland nog zichtbaarder, groter en manifester te maken. We willen een circulaire economie die draait op duurzame energie en groene grondstoffen, want het klimaat is zichtbaar aan het veranderen. Klimaat en energie zouden voor alle politieke partijen topprioriteit moeten zijn bij de komende verkiezingen", aldus Urgenda directeur Marjan Minnesma.

Duurzaamheid loont en is winstgevend
Door duurzaam en klimaatbewust te leven draagt u een steentje bij aan een schoner leefklimaat in Nederland, maar het is ook goed voor uw portemonnee. Vooral woningbezitters kunnen hun slag slaan door hun woning energiezuinig en duurzaam te maken. Het isoleren van de woning en het opwekken van eigen energie is op het moment zo interessant dat het meer oplevert dan de rente die u ontvangt over uw spaargeld op de bank.
Het bespaart u jaarlijks honderden euro’s op uw energielasten.

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning energiezuinig, comfortabel en duurzaam te maken?
Kijk dan eens op de website van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket www.duurzaambouwloket.nl.
Hier kunt u terecht voor gratis informatie en onafhankelijk advies over: energiebesparende- en duurzaamheidsmaatregelen, subsidie- en financieringsmogelijkheden en betrouwbare uitvoeren bedrijven.
Heeft u een vraag? Neem dan contact op met een adviseur van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket.

Subsidies aanwezig! Doe de energiesubsidie check via www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente