Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Gratis energiescans MKB regio West Holland

Geplaatst op Vrijdag 21 April 2017 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 10 seconden

Gemiddeld 30% besparen op energiekosten

Als ondernemer  bent u continu bezig met kostenbesparing. Op uw energierekening valt óók te besparen.  Maar hoe doet u dat? Waar liggen voor u de kansen en hoe pakt u dat aan? Een aantal gemeenten in de regio en Omgevingsdienst West-Holland helpen u hier graag bij en bieden u een gratis energiescan en monitoring aan. Hiermee kunt u als MKB aan de slag met energiebesparing in uw bedrijf.

Voor wie?
De gemeenten Hillegom, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Nieuwkoop, Noordwijk en Zoeterwoude bieden de gratis energiescans aan. Voor sommige gemeenten geldt dat zij ook een gratis monitoring van twee jaar beschikbaar stellen aan MKB’s. MKB’s, zoals horeca-, grotere winkels, zorginstellingen, sportverenigingen, veehouderijen, glastuinbouwbedrijven, enz. komen in aanmerking.

Wat is een energiescan?
Bij een energiescan komt een gecertificeerd bedrijf bij uw bedrijf langs en brengt de huidige energiesituatie in kaart. Zo krijgt u inzicht in het huidige energieverbruik, energiestromen en het energielabel. Hierna ontvangt u een advies op maat waarin onder andere staat; hoe u uw huidige technische installaties kunnen optimaliseren, welke relevante maatregelen u kunt nemen en wat de terugverdientijd daarvan is. De ervaring leert dat er gemiddeld meer dan 30% op de kosten bespaard kan worden met een terugverdientijd van minder dan drie jaar.

Aanmelden
MKB bedrijven die energie willen besparen en in aanmerking willen komen voor een gratis energiescan, kunnen zich aanmelden via www.odwh.nl/mkb.

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente