Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Geslaagde wijkaanpak energiebesparing in Heiloo Zuid West

Geplaatst op Maandag 19 Februari 2018 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 36 seconden

19-2-2018

De afgelopen maanden is de gemeente Heiloo aan de slag gegaan met een ‘wijkaanpak energiebesparing en comfortabel wonen’ in Heiloo Zuid-West. Veel woningen uit deze wijk zijn gebouwd voor het jaar 1975, wat betekent dat deze over het algemeen slecht geïsoleerd zijn en onnodig veel energie gebruiken. Onafhankelijke adviseurs van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket hebben de energiebesparingskansen van de meest voorkomende woningtypen in kaart gebracht door de woningopnames die zij hebben uitgevoerd (inclusief infraroodbeelden van de woning).

Afgelopen woensdag 14 februari werden de resultaten hiervan gepresenteerd aan de wijkbewoners tijdens een informatieavond. Er werden ook workshops gegeven om de mensen kennis mee te geven over hoe zij hun woning kunnen laten isoleren en hoe zij hun eigen duurzame energie op kunnen wekken. Ruim 130 bewoners kwamen naar de avond. Waarvan het grotendeel heeft aangegeven ook aan de slag te gaan.

Tijdens deze avond waren ook vertegenwoordigers van Vereniging Heiloo Energie aanwezig, onafhankelijk van politiek en commercie, en ten doel heeft energiebesparing te realiseren en duurzame energie op te wekken samen met de inwoners

Kortingsaanbod isolatiemaatregelen en zonne-energie
Vanwege de vele enthousiaste reacties en interesse heeft Duurzaam Bouwloket samen met regionale bedrijven om een speciaal kortingsaanbod afgestemd. Bewoners die gebruik willen maken van een voordelige inkoopprijs kunnen vrijblijvende offertes opvragen via het Duurzaam Bouwloket. Wilt u meer informatie over de kortingsactie en een vrijblijvende offerte ontvangen? Ga dan naar de pagina www.duurzaambouwloket.nl/wijkaanpak/heiloo, daar kunt u aangeven in welke maatregel(en) u geïnteresseerd bent, waarna u vervolgens vrijblijvende offerte(s) ontvangt. U kunt het ook per mail (info@duurzaambouwloket.nl) of telefonisch doorgeven (072-743 39 56).

Gratis en onafhankelijk advies
Bent u benieuwd welke energiebesparende maatregelen er interessant zijn voor uw woonsituatie?
Duurzaam Bouwloket helpt u verder met gratis en onafhankelijk advies. Neem een kijkje op www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie over mogelijkheden, of stel direct een vraag door te bellen (072-743 39 560) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl).

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente