Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Geslaagde informatieavond energiebesparing Waarder en Driebruggen

Geplaatst op Donderdag 20 April 2017 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 30 seconden

20-4-2017

Na de drukbezochte informatieavonden over energiebesparing heeft een grote groep inwoners aangegeven aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun woning. Hiervoor maken ze gebruik van een uniek kortingsaanbod van lokale bedrijven, dat speciaal wordt aangeboden naar aanleiding van de wijkaanpak energiebesparing. Woningbezitters die niet aanwezig waren bij de informatieavonden, kunnen voor meer informatie over het kortingsaanbod en alle vragen over het verduurzamen van de woning terecht bij het Duurzaam Bouwloket. 
Kortingsaanbod energiebesparende maatregelen 

 

Wijkaanpak energiebesparing

De afgelopen maanden is de gemeente Bodegraven-Reeuwijk aan de slag gegaan met een ‘wijkaanpak energiebesparing’ in de dorpskernen Waarder en Driebruggen. Het doel van de wijkaanpak was, woningbezitters op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Hiervoor zijn twee informatiebijeenkomsten georganiseerd waarvoor alle woningbezitters uit de dorpskeren zijn uitgenodigd. Ter voorbereiding van de avonden zijn onafhankelijke adviseurs van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket de wijken ingegaan om de energiebesparingskansen van de meest voorkomende woningtypen in kaart te brengen. De bevindingen en aanbevelingen hiervan zijn gepresenteerd tijdens de bijeenkomsten en staan gedocumenteerd in maatwerkadviesrapporten.

 

Wethouder Kees Oskam: “Grote verandering voor inwoners op energiegebied”

Wethouder Kees Oskam opende de informatieavonden vol enthousiasme, maar wel met een duidelijke boodschap.‘’De komende jaren gaat er veel veranderen voor onze inwoners op energiegebied. Vanuit het Rijk is de doelstelling vastgelegd dat alle woningen in Nederland in 2050 energieneutraal moeten zijn. Dit betekent dat woningen de verwarming en het warmtapwater zelf duurzaam opwekken. Om onze inwoners bewust te maken van veranderende regelgeving, beschikbare subsidies en maatregelen die thuis toegepast kunnen worden hebben wij ervoor gekozen om wijkgericht met ons Duurzaam Bouwloket”.

 

Gratis en onafhankelijk advies
Bent u benieuwd welke energiebesparende maatregelen er interessant zijn voor uw woonsituatie?
Het Duurzaam Bouwloket helpt u verder met gratis en onafhankelijk advies.

Klik hier voor meer informatie over mogelijkheden,
Stel hier uw vraag

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente