App met Zepp op nummer: 06 45 45 11 88
 

Helpdesk

Klik hier voor gratis en onafhankelijk advies

Gemeente Heiloo plaatst zonnepanelen op dak gemeentewerf gebouw

15-6-2017

Geen mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen op eigen dak? Dan zijn er andere opties. Zoals investeren in zonnepanelen op het dak van anderen. Daarvoor kunt u terecht bij energiecoöperatie Cohesie Heiloo in samenwerking met de gemeente Heiloo. Zij realiseerden eerder al een zonnedak op sportcentrum het Vennewater. Donderdag 8 juni tekenden wethouder Rob Opdam en het bestuur van Cohesie een nieuwe overeenkomst voor het dak van de gemeentewerf. Op dit dak worden 189 zonnepanelen geïnstalleerd.

De gemeente en Cohesie Heiloo richten zich op inwoners en ondernemers van Heiloo die niet op het eigen huis panelen kunnen of willen laten installeren. Deze mensen kunnen toch investeren in zonne-energie door zich aan te sluiten bij Cohesie Heiloo. Voor 330 euro per zonnepaneel worden de deelnemers geheel ontzorgd.

Op dit moment zijn nog zonnepanelen beschikbaar voor nieuwe deelnemers. Iedereen die in één van de onderstaande postcodegebieden woont, kan aan dit project deelnemen:

  • 1812 De Omval / Boekelermeer
  • 1814, 1815, 1816 (Alkmaar Kooimeer, Westerhout, De Hoef)
  • 1851, 1852; 1853 (Heiloo Oost, West en Zuid)
  • 1921 (Akersloot / De Boekel)


Rendement
Hoe werkt het? De deelnemers financieren panelen en profiteren van een "aantrekkelijk" rendement: ze verdienen de inleg binnen acht tot negen jaar terug. Daarna maken ze nog een goed rendement, zolang de overeenkomst met de gemeente Heiloo loopt. “Deelnemen is al mogelijk vanaf één paneel. Een overeenkomst loopt in eerste termijn over een periode van vijftien jaar. Zo krijgt het project de tijd rendabel te zijn. Wordt het pand binnen vijftien jaar verkocht of gesloopt, dan moet de gemeente Heiloo een vervangende locatie vinden en de verhuiskosten betalen", aldus Rob Opdam.

Meer informatie?
Meer informatie is te krijgen op de website van Heiloo Energie of tijdens de openingsuren van de duurzaamheidswinkel in het Loo, elke donderdagmiddag vanaf 13:00 uur en elke zaterdag vanaf 11:00 uur.

Realisatie door MindProductions.nl