Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Eerste nul op de meter woningen in Zuidplas in verkoop

Geplaatst op Dinsdag 21 November 2017 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 30 seconden

21-11-2017

Wethouder Hordijk was onlangs op bezoek in De Jonge Veenen in Moerkapelle. Dit keer voor de oplevering van de eerste woning in fase 2. Hordijk gebruikte de gelegenheid om een primeur te delen. Op 25 november start de verkoop van de volgende 77 woningen in De Jonge Veenen, waaronder de allereerste 12 eerste nul-op-de-meterwoningen in de gemeente Zuidplas. Daarmee worden de duurzaamheidsambities van de gemeente concreter.

Als dorpswethouder en wethouder Ruimtelijke ordening is Hordijk erg trots op wat er in De Jonge Veenen gebeurt. Nog midden in de crisis werd hier een compleet nieuwe wijk gerealiseerd en binnenkort worden hier de eerste nul-op-de-meterwoningen in Zuidplas gebouwd. “Geweldig om onze gemeente op deze manier met fraaie woningen verder te verduurzamen. Samen met onze partners Batenburg en Vosplan hebben we hier onze nek uitgestoken en dat blijven we doen,” aldus Hordijk.
“De reeds gebouwde woningen in De Jonge Veenen hebben zelfs zonder zonnepanelen al een zeer gunstig energie-prestatie-coëfficiënt,” vertelt Erik Batenburg. “Dankzij hybride ketels, douche warmteterugwinning en een goed geïsoleerde schil zijn het woningen voor de toekomst. Met deze nul-op-de-meterwoningen gaan we nog een stap verder. Deze woningen geven meer energie dan ze vragen. De bewoners krijgen bij normaal gebruik echt een energierekening met nul onder aan de streep.”

Eerder dit laar sloot de gemeente Zuidplas al een overeenkomst met Synchroon voor ongeveer 65 woningen op de locatie Zelling Onderneming, waar gasloos gebouwd gaat worden. Deze woningen zullen waarschijnlijk in 2019 worden gerealiseerd. In fase 3 van de nieuwe wijk het Koningskwartier in Zevenhuizen bouwt men met een EPC van 0,2 in plaats van de wettelijke 0,4. Thunnissen bouwt daar als pilot 12 BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) woningen. De 12 nieuwe nul-op-de-meterwoningen in De Jonge Veenen blijven vooralsnog onovertroffen met een EPC van - 0,2. “Zo is Zuidplas hard op weg om haar duurzaamheidsambities waar te maken”, aldus wethouder Hordijk.

 

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente