Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Award Duurzaam Ondernemen Medemblik 2017 in teken horeca

Geplaatst op Maandag 28 Augustus 2017 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 31 seconden

De gemeente Medemblik is op zoek naar horecaondernemers die duurzaam werken. Zij maken kans op de Award Duurzaam Ondernemen 2017.

 

Duurzaam ondernemen is toekomst gericht ondernemen. De horeca heeft direct te maken met maatschappelijke uitdagingen. Belangrijke thema’s binnen de branche zijn de productiewijze van voedsel, verminderen van voedselverspilling en afval, besparen op water en energie. Dat naast de groeiende behoefte aan smaakvolle en kwaliteitsproducten. Een duurzame ondernemer weet al deze uitdagingen slim te combineren.

 

Eerste stappen

Tijdens een informatiebijeenkomst eerder dit jaar bleek dat diverse Medemblikse horeca-ondernemers al flinke stappen hebben gemaakt en zich duurzame ondernemer mogen noemen. Al dan niet financieel geholpen door subsidieregelingen die de overheid aan ondernemers biedt. Naast de  deelnemers aan de bijeenkomst zijn er in Medemblik natuurlijk nog meer horecaondernemers die met energiebesparing resultaten boeken.

 

Hoe duurzaam onderneemt u?

Wie neemt dit jaar de Award Duurzame Ondernemer Medemblik in ontvangst? Daarom deze oproep aan horecaondernemers: laat weten hoe duurzaam uw bedrijfsvoering is. Geef op de volgende onderwerpen aan wat het bedrijf doet (eventueel samen met partners):

  1. Duurzame bedrijfsvoering (o.a. data, slimme ICT oplossing, meten en rapporteren, meer jaren aanpak duurzaam onderhoud gebouw en apparatuur)
  2. Duurzaam vervoer (soort voertuigen, soort brandstof, beladingsgraad, of aanpak om zo min mogelijk vervoersbewegingen te realiseren)
  3. Duurzaam gedrag medewerkers (duurzaam inkopen, spelregels verlichting, verwarming en koeling e.d.)
  4. Duurzame opwekking (wekt u ook zelf energie op of compenseert u fossiele energie)

 

Meld u aan

De antwoorden op deze vragen stuurt u voor 1 september 2017 naar Miranda.laan@medemblik.nl. Voeg een foto toe om de sterke duurzame kanten te illustreren, die zetten we ook graag in de publicatie. Alle kleine stappen tellen mee, niet alleen de grote stappen. Alle inzendingen dingen automatisch mee naar de Award Duurzame Ondernemer Medemblik 2017. De gemeente neemt contact op en publiceert in overleg de aanpak van alle genomineerden als goed praktijkvoorbeeld.

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente