Bezig met laden De actie op de pagina wordt geladen en verwerkt, een ogenblik geduld a.u.b.

Alkmaar lanceert eerste duurzaamheidsloket voor MKB

Geplaatst op Woensdag 3 Juli 2013 - Geschatte leestijd: 1 minuut, 47 seconden

Gemeente Alkmaar lanceert als eerste gemeente in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket een duurzaamheidsloket voor het MKB. Ondernemers kunnen hier terecht met vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken, en de fiscale voordelen daarvan.

 

Duurzaam Bouwloket

Vorig jaar ging de gemeente Alkmaar een samenwerking aan met het Duurzaam Bouwloket, een onafhankelijk loket waar inwoners terecht kunnen voor informatie en onafhankelijk advies over het verduurzamen van hun woning. Door de toenemende vraag vanuit het bedrijfsleven worden de website en de diensten van het loket nu ook beschikbaar voor het MKB.

 

Wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast (CDA) is blij dat nu naast inwoners van de gemeente Alkmaar, ook ondernemers terecht kunnen bij het Duurzaam Bouwloket: “In het afgelopen jaar hebben veel inwoners gebruik gemaakt van het Duurzaam Bouwloket, met als gevolg een hoop verduurzaamde en energiezuinige woningen. Binnen onze gemeente ligt er ook een groot besparingspotentieel bij het bedrijfsleven. Als gemeente zijn wij ervan overtuigd dat Alkmaarse ondernemers middels het Duurzaam Bouwloket MKB grote stappen kunnen zetten in het verduurzamen van onder andere zorg, winkel- en bedrijfspanden in Alkmaar. Daarbij komt dat het vaak ook nog fiscaal aantrekkelijk is om te verduurzamen.”

 

Fiscale voordelen

Duurzaamheid staat in de gemeente Alkmaar hoog op de politieke agenda. Niet zonder resultaat: veel inwoners en ondernemers zijn al duurzaam bezig. Met het Duurzaam Bouwloket MKB biedt de gemeente Alkmaar de lokale ondernemers een extra stimulans. Duurzame investering zijn niet alleen goed voor het milieu, naast de energiebesparing, kwaliteit- en comfortverbetering kan het ook fiscaal aantrekkelijk zijn. Op de website van het Duurzaam Bouwloket worden ondernemers geïnformeerd over de mogelijkheden, zoals de ‘Energie investeringsaftrek’ (EIA), ‘Milieu Investeringsaftrek’ (MIA) en de VAMIL. Daarnaast geeft het loket onafhankelijk advies over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken.

 

 

Dutch green technology
Het Duurzaam Bouwloket MKB is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van Dutch Green Technology. Het doel van Dutch Green Technology is door clustervorming en kennisdeling meer samenwerking te bewerkstelligen tussen bedrijven en kennisinstellingen. Het gevolg hiervan is meer economische opbrengsten in de vorm van export, spin-offs en door expansie bestaande ondernemingen te genereren op het gebied van milieutechnologie en duurzaamheid.

Lees meer

Agenda

Geen agendapunten uit jouw gemeente op dit moment.

Initiatieven uit jouw gemeente

Geen initiatieven uit jouw gemeente op dit moment.

Logo van de gemeente