App met Zepp op nummer: 06 45 45 11 88
 

Helpdesk

Klik hier voor gratis en onafhankelijk advies

De Groene Ambassade

Alle bewoners uit verschillende wijken in Haarlem kunnen profiteren van een actietarief voor energiebesparende- en duurzaamheidsmaatregelen

Bewonersinitiatief de Groene Ambassade heeft samen met het Duurzaam Bouwloket en de gemeente Haarlem in de wijk Haarlem Oost een wijkaanpak uitgevoerd. Voor verschillende woningtypen in de wijk zijn energieadviezen opgesteld welke als referentie gelden voor de rest van de wijk. Met deze referentiewoningen zijn de mogelijkheden voor energiebesparing, energieopwekking, (lucht)kwaliteit en comfortverbetering in kaart gebracht.

Actietarief energiebesparende- en duurzaamheidsmaatregelen
9 april zijn de resultaten gepresenteerd voor bewoners uit Haarlem Oost in het energieneutrale schoolgebouw Plein-Oost. Als follow-up van deze succesvolle bijeenkomst hebben de bewoners uit de wijk verschillende offertes opgevraagd bij bedrijven en deze vergelijken op prijs en kwaliteit. De bedrijvenlijst is mede samengesteld met behulp van de ervaring van woningbouwcorporaties en ervaringen in de gemeente Haarlem. Het zijn partijen die zich in de praktijk bewezen hebben en alle certificaten hebben. Alle bewoners uit verschillende wijken in Haarlem kunnen hier nu van profiteren. Via de onderstaande downloads kunt u de door de Groene Ambassade geselecteerde aanbiedingen inzien.

Wanneer u hier gebruik van wilt maken kunt u rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf. Des te meer bewoners mee doen des te scherper de prijzen! Wanneer u contact opneemt met het bedrijf en vermeld dat u via de Groene Ambassade bij hen terecht bent gekomen zullen zij het actietarief voor u hanteren. De bedrijven zullen geheel vrijblijvend bij u langs komen om een offerte te maken op basis van de in hun inschrijving vermelde prijzen en materialen. Dit is vrijblijvend en verplicht u tot niets!


Handige documenten 
Download hier de brief over de wijkaanpak en gezamenlijke inkoop
Download hier meer informatie over de duurzaamheidslening van gemeente Haarlem. 
Download hier de lijst met contactgegevens van de bedrijven om een offerte op maat aan te vragen.

 

Deze offertes zijn gebasseerd op de door de bedrijven ingediende prijzen, producten en garanties.

Bekijk in onderstaand overzicht het speciale aanbod voor bewoners uit Haarlem.

1.) Klik hier voor het aanbod voor bodemisolatie
2.) Klik hier voor het aanbod voor vloerisolatie (Tonzon)
3.) Klik hier voor het aanbod voor spouwmuurisolatie 
4.) Klik hier voor het aanbod voor waterzijdig inregelen   
      Klik hier voor een toelichting over wat waterzijdig inregelen is
5.) Klik hier voor het aanbod voor het vervangen van uw CV ketel voor een energiezuinige HR eco ketel
      Klik hier voor de verder gespecificeerde offerte voor de CV ketel
6.) Klik hier voor het aanbod voor zonnepanelen
      Klik hier voor een toelichting over de werking van zonne energie
7.) Klik hier voor het aanbod voor nieuwe kozijnen


De Groene Ambassade, een initiatief van een groep enthousiaste huiseigenaren uit Haarlem Oost, geeft ondermeer voorlichting aan de wijkbewoners over het nemen van maatregelen om de energielasten te verlagen.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 50% van de koopwoningen in Haarlem Oost slecht geïsoleerd (label F en G) zijn en daardoor een relatief hoog gasverbruik hebben. Er wordt een steeds hoger percentage van het inkomen besteed aan energiekosten! Dat kan anders en beter dachten de bewoners.

De Groene Ambassade zal de komende periode aan de slag gaan met het organiseren van workshops voor bewoners en voorlichtingsbijeenkomsten over de besparingsmogelijkheden voor woningen in de wijk. In het vervolg hierop wordt gekeken of  bewoners uit de wijk geinteresseerd zijn in het gezamenlijk inkopen van energie besparende maatregelen. Hoe meer mensen mee doen des te scherper de prijs!

Naast het werken aan de grotere energiebesparingsacties zullen er oo kleine maatregelen als radiatorfolie, leidingsisolatie, tochtstrips en LED verlichting onder de aandacht worden gebracht. Voor € 7,50 per uur kunnen deze maatregelen bij u aanbrengebracht worden. Erg handig voor als u geen tijd of zin heeft om dit zelf te doen, maar uiteraard staat het iedereen vrij ook zelf aan de slag te gaan.


Contact
Mocht u het leuk vinden om samen met ons, de Groene Ambassade mee te helpen in onze acties dan horen wij graag van u!

De Groene Ambassade  houdt iedere eerste vrijdagochtend van de maand van 10:00-12:00 uur spreekuur. U kunt ook mailen naar groeneambassade@gmail.com of bellen met een van de ambassadeurs:


Inge Veltmeijer 023-5330616
Arturo van Haag 06-22558283
Wim Kleist 06 55114648

Realisatie door MindProductions.nl