De gemeente Haarlem wil huiseigenaren in Meerwijk graag helpen om hun huis duurzaam te verbouwen. Eind 2019 is in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket een wijkgerichte aanpak gestart. Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn om jouw woning energiezuinig, comfortabel en misschien wel aardgasvrij te maken? Op deze pagina vind je meer informatie.
Speciaal voor de bewoners uit de Meerwijk bieden wij aan:
Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/advies om een online maatwerkadvies op te vragen voor jouw woning
Het Duurzaam Bouwloket heeft in samenwerking met de gemeente Haarlem in 2019 maatwerkadviezen opgesteld voor de meest voorkomende woningtypen uit Meerwijk. Deze modelwoningen gelden als referentie voor de rest van de woningen. In de maatwerkadviezen staat opgenomen welke maatregelen er genomen kunnen worden om de woningen energiezuinig, comfortabel en duurzaam te maken. Tevens bevatten de adviezen stappenplannen welke handvatten bieden bij het realiseren van een aardgasvrije woning.
Klik op onderstaande afbeeldingen om de maatwerkadviezen te zien.
Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/bedrijven en bekijk per maatregel welke lokale bedrijven je hierbij kunnen helpen.
1. Subsidie Haarlem Aardgasvrij
In 2050 stopt Nederland met aardgas om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af. De gemeente bereidt de stad voor op een aardgasvrije toekomst. Huiseigenaren kunnen subsidie aanvragen om hun woning gasvrij te maken. De subsidie is bedoeld om u te helpen uw woning aardgasvrij te maken. De subsidie is maximaal € 3.000. De subsidie voor het verwijderen van de gasaansluiting van de woning door de netbeheerder komt bovenop de subsidie van € 3.000. Zolang er geld beschikbaar is, kunt u een aanvraag doen.
Meer informatie
2. Subsidie energiebesparing eigen huis voor eigenaar en bewoner
Subsidie voor isolatiemaatregelen. Wij raden je aan de subsidieregeling en de voorwaarden goed door te lezen voordat je de maatregelen toe laat passen.
Meer informatie
3. Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
Subsidieregeling voor zonneboilers, warmtepompen biomassaketels en pelletkachel.
Meer informatie
4. BTW teruggave zonnepanelen
Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de btw op aanschaf en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst.
Meer informatie
5. Duurzaamheidslening Haarlem
Als huiseigenaar, of als particuliere huurder in gemeente Haarlem, kun je een duurzaamheidslening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren.
Meer informatie
6. Energiebespaarlening voor woningeigenaren
Heb je geen investeringsbudget? Maak dan gebruik van het Nationale Energiebespaarfonds.
Meer informatie